konečně
superfood
Už naše babičky věděly, že vývar je superfood. A Konečně vývar je první český superfood
Nejsme doktoři, ale víme, co všechno vývar obsahuje, jakou má sílu a co dokáže. A sami to na sobě a našich ženách a dětech ověřujeme. Jsme poctiví a pečliví. Na začátku jsme řešili naše rodinné recepty od mámy a babičky. Ale to nám bylo málo, a tak jsme do tajů vaření vývaru začali pronikat hlouběji. Jak ho uvařit správně, aby byl dobrý a zároveň měl v sobě všechnu sílu, co mít má.
Pomohl nám s tím pan dr. Ing. Čeřovský, který tehdy působil na katedře konzervárenství na VŠCHT. Dozvěděli jsme se například, že táhnout dvanáct hodin je nesmysl. Takže všechny naše vývary táhneme takovou dobu, jaká je potřeba. Z hlediska chuti zachování všech potřebných látek.
Pro děti, pro mámy, pro táty, malé i velké sportovce, jogíny a jogínky, běžce. Vývar je koktejl se supersilou.
Čím vývar posiluje zdraví a imunitu
Obsahuje velké množství esenciálních a neesenciálních aminokyselin ve formě, kterou tělo snadno absorbuje, protože je tekutý.
Vývar z kostí obsahuje kolagen pro pojivové tkáně a pro sílu kůže zevnitř a jemnost na povrchu. Napomáhá tvorbě elastinu, udržuje svěží pleť.
Aminokyseliny v kostním vývaru stimulují syntézu svalových proteinů, která je nezbytná pro růst a údržbu kosterního svalstva.
Podporuje zdravý mozek, pomáhá chránit pohyblivost kloubů a celkovou vitalitu těla.
Když vám není dobře, hrnek horkého vývaru vás zaručeně postaví na nohy.
Když si dáte vývar před jídlem, snížíte tím příjem kalorií.
Ve vývaru je želatina, zlepšující spánek, kognitivní funkce a působící proti stárnutí.
Vývar je ideální před sportem i po něm, urychluje regeneraci a zlepšuje celkové zdraví.
Je tekutý a zvyšuje hydrataci a pro rehydrataci je účinnější než voda díky elektrolytům a uhlohydrátům.